Smart Home zelfbouw woning

Deze kolossale zelfbouwwoning in Amsterdam heeft 7 verdiepingen, een sedum dak voor regenopvang en een open trap die helemaal van boven naar beneden loopt. De trap is zo gebouwd dat het daglicht via een dakvenster tot aan de keuken op de begane grond reikt. Naast de trap is zelfs een glijbaan gebouwd! Het jonge gezin heeft een kavel gekocht in een nieuwe wijk in Amsterdam, die bestaat uit eigen bouwprojecten van verschillende omvang.

De opdracht: van hun complete woning een Smart Home maken

Al in een vroeg stadium is SmartHome360 bij het project betrokken voor advies en ondersteuning om van hun gehele woning een Smart Home te maken. Tip voor zelfbouwers: bij een bouwkavel is dat sowieso slim en handig om te doen.

We hebben het gezin geholpen met:

– Smart Home informatiesessies
– WIFI advies
– Smart Home lichtontwerp
– Sonos multiroom audio

– De complete levering van alle Loxone Smart Home componenten

Smart Home comfort en energie besparen met Loxone

De woning heeft een unit die de totale woning van warmte – vloerverwarming én koeling – voorziet. De zonwering bestaat uit gordijnen die via een draadloos systeem gekoppeld zijn aan Loxone.

Elke kamer in deze woning heeft een eigen bewegingsmelder en een meervoudige schakelaar met 1- wire temperatuurmeting. Bijna alle schakelaars bevatten een grote lichtknop en kleine knoppen voor zonwering en geluid.

Ook is de woning zonnepaneel-klaar gemaakt, zodat de zonnepanelen in een later stadium makkelijk kunnen worden gemonteerd.

Smart Home woning die ‘meegroeit’ met de kinderen

De drie kinderen hebben inmiddels allemaal hun eigen Slimme Kamer. Zo gaat de verwarming automatisch naar de laagste stand als ze langer dan 5 minuten hun kamer verlaten, en ’s nachts gaat het licht op de overloop en de wc aan als ze hun slaapkamerdeur opendoen.

Het gezin bespaart op hun energiekosten, en de kinderen voelen zich veilig als ze midden in de nacht wakker worden.

Sfeervol lichtontwerp en overal in huis perfect geluid met Sonos

Wij hebben advies gegeven over het lichtontwerp, het WiFi concept en de Sonos multiroom audio.

Zelf doen en Smart Home servicegemak

Na oplevering en de testperiode hebben we nog wat wijzigingen doorgevoerd waarmee de Slimme Woning nog verder is afgestemd op het werkelijke gebruik en de wensen van het gezin.

De man des huizes wilde daarna graag ook zelf kleine aanpassingen in zijn woning kunnen maken. Met de eenvoudig te volgen instructies die hij van ons heeft gekregen kan hij zijn Smart Home eventueel nog verder finetunen. Daarnaast heeft hij gekozen voor servicegemak: toekomstige updates laat hij uitvoeren door SmartHome360.

Zelfbouw woning

Deze kolossale zelfbouwwoning is nu een energiezuinige, inbraak- en brandveilige Smart Home. Een woning die 'meegroeit' met de kinderen, sfeervol lichtontwerp en overal in huis perfect geluid met Sonos. Ook is het pand zonnepaneel-klaar gemaakt.

  • Loxone
  • Nieuwbouw
  • zelfbouw