Zelfbouwkavel grachtwoning in IJburg

De woning: zelfbouwkavel grachtwoning in IJburg

In deze zelfbouw grachtwoning woont een gezin met twee kinderen en een hond. Het huis is een eigen ontwerp en bevindt zich op een stuk van het eiland IJburg bij Amsterdam waar meerdere zelfbouwkavels staan. In totaal heeft SmartHome360 hier vier woningen Smart gemaakt.

Aan de achterzijde van de woning loopt een gracht waaraan de woning ook haar eigen steiger heeft. Het pand bestaat uit drie verdiepingen en heeft een eigen lift, waarmee de woning rolstoelvriendelijk is.

De woning is aangesloten op stadsverwarming, waardoor het regelen van de verwarming heel eenvoudig is. Bij hoge luchtvochtigheid in één van de twee badkamers, of bij een bezoek aan de wc, wordt de ventilatie in de woning automatisch geregeld met een MV-box.

 

Energieverbruik monitoren en prettige temperatuur met de Loxone Smart Home ruimteregeling

De buitenlamellen bij de woonkamer zijn gekoppeld aan Loxone en ook de intelligente ruimteregeling draagt bij aan het klimaat in de woonkamer. De algemene ruimtes, badkamers, wc’s en woonkamer in deze woning zijn voorzien van een eigen bewegingsmelder met weergave van de lichtsterkte.

Via de schakelaars met temperatuurmeting kan het gezin het licht en de zonwering bedienen. Met de Loxone energiemeter kan het gezin hun energieverbruik monitoren.

De woning is ook zonnepaneel-klaar gemaakt. In een later stadium kunnen de zonnepanelen worden gemonteerd en toegevoegd aan de energiemeter.

 

Mooi weggewerkt, neemt geen extra ruimte in beslag

De kast is geplaatst in de berging waar ook het glasvezelnetwerk binnenkomt. Op die manier is de kast mooi weggewerkt en neemt bovendien geen extra ruimte in beslag.

 

Meldingen om brand en een poging tot inbraak tijdig te signaleren

Om het huis te beveiligen, zijn in de gehele woning rookmelders aangebracht, die zijn gekoppeld met de Loxone installatie. Allemaal volgens de geldende Nederlandse norm.

De buitendeuren op de begane grond en de kelder zijn voorzien van een magneet voor detectie. Bij de voordeur is een Loxone intercom gemonteerd met een magneetcontact op het voordeurslot, zodat de bewoners de deur ook kunnen openen als ze boven zijn.

 

Alerts bij harde windkracht of storm om beschadiging zonnepanelen te voorkomen

Voor extra beveiliging van de screens is een windmeter op het dak gemonteerd, samen met een temperatuur- en luchtvochtigheidsensor. De windsnelheid is in de app ook zichtbaar als windkracht met herkenbare benamingen van de verschillende windsnelheden.

 

Service keuze: zelf doen en Smart Home servicegemak

Na de testperiode waarin de woning in gebruik is genomen, zijn extra wensen door SmartHome360 doorgevoerd, zoals het weergeven van de windsnelheid in tekst.

De man des huizes heeft ook een korte training gekregen over hoe het systeem in elkaar zit. Verder kiezen de bewoners voor servicegemak: de service en het onderhoud laten ze graag doen door SmartHome360.

Zelfbouwkavel grachtwoning in IJburg

Loxone Smart Home met klimaatbeheersing, anti-inbraak detectie, rookmelders, slimme energiemeter en windkracht-alerts om beschadiging zonnepanelen te voorkomen.

  • Loxone
  • Nieuwbouw
  • zelfbouw